Камыр өчен:
- он;
- сөт 200мл;
-су 100 мл;
-1 йомырка;
- 7-8гр коры чүпрә(1 аш кашыгы);
- тоз - ярты чәй калагы;
- шикәр комы -ярты чәй калагы;
- 30 - 40 гр атланмай(акмай),йә булмаса 2-3 аш кашыгы үсемлек мае ;
Камыр өчен сөт +су җылы булырга тиеш. Барысында кушып камыр басабыз.Бер сәгатькә җылы урынга куеп кабартып алабыз.
Эчлек өчен төелгән бәрәңге. Бәрәңгене пешереп, төеп бетергәндә майда кыздырылган суган салырга онытмыйбыз. Өстенә тугланган бер йомырка.
Шәңгәләребезне ясагач мичкә куйнанчы бераз кабарып алабыз. Кызган мичкә куеп пешереп алабыз.
Гөлчәчәк Фатхулова.
***********
Для теста: мука, 200мл теплого молока, 100мл теплой воды, 1 яйцо, 7-8гр сухих дрожжей (1ст.л), 0,5ч.л. соли, 0,5ч.л. сахара, 30-40гр. слив.масла или 2-3ст.л. слив.масла.
Для начинки: в картофельное пюре добавить жареный лук.
Сверху смазать одним яйцом.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев