Վերցնել շերտավոր խմորի 3 գունդ
Սկզբում թխում ենք միջին շերտը:
Շերտավոր խմորը պետք է բացել եփելու համար նախատեսված տապակի չափով, փռել տապակի վրա ( որ թխելուց շատ չփոքրանա,ծակծկել խմորը մի քանի տեղից) ,բայց կարող եք նաև թխել տապակի հակառակ կողմի վրա դրված։
Ուրեմն խմորը ծակծկել պատառաքաղով,որ թխելուց շատ չուռչի, չբարձրանա,սակայմ կարող եք ավելի բարակ բացել խմորը /հաստ չլինի/: Թխել 180 աստիճանի տակ տաքացված ջեռոցի մեջ ,հանել թողնել հովանա։
֊5 ձվի սպիտակուցը դեղնուցից առանձնացնելուց հետո, սպիտակուցը լավ հարել և բեզե սարքել, հետո +1,5բաժ շաքարավազ, կամ լավ կլինի շաքարի փոշի ևվանիլ ավելացնել., կարող ենք ցանկության դեպքում նաև դարչին, շարունակելով հարելը մինչև լավ պնդանա մասսան, որ շրջելիս չթափվի ամանի միջից..... այ այդպես պինդ պետք է լինի։
Հարված սպիտակուցային մասսային ավելացնել 2 բաժակ( միջին չափի մանրացված) ընկույզը:
Բացել ներքևի և վրայի շերտերը , բայց չեփել, եփված պետք է լինի միայն միջին շերտը: Երբ առաջին հում շերտը դնենք տապակի մեջ քսենք սպիտակուցային զանգվածը(որը պետք է բաժանել երկու հավասար մասի) ու լցնել զանգվածի կեսը..... հետո դնել եփված շերտը, դրա վրա տարածել սպիտակուցային մնացած զանգվածը, և վրան մյուս չեփված շերտը:Վերին և տակի շերտերն մի թեթև ամրացնել:
Վրան քսել նախօրոք առանձնացրած և հարած դեղնուցը
Հետո մակերևույթը սուր դանակով կտրում ենք մինչև վերջ շեղակի կտրվածքներով/ռոմբիկներ/ մեր ավանդական փախլավաձև կամ փոքր քառակուսիներ և եփում 35 ֊40 րոպե:
Վերջում լցնել հալած մեղր 0,5բաժակի չափով... կամ օշարակ+ մեղրը,,,,,,
Կարող ենք զարդարել ընկույզով։
Ու նորից մի հինգ րոպե դնել ջեռոցի մեջ... Բարի ախորժակ....
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 17