փխրուն....
ԽՆՁՈՐՈՎ ԹԽՎԱԾՔԱԲԼԻԹՆԵՐ ԵՄ ԲԵՐԵԼ
Ասեմ, որ խնձորն օգտագործելու գերազանց տարբերակ է...
և խորհուրդ եմ տալիս ուղղակի փորձել....
Այն պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է...
ՁՈՒ- 1 հատ
ՎԱՆԻԼԻՆ-
ՊՏՂՈՒՆՑ ԱՂ
ՇԱՔԱՐԱՎԱԶ- 50 գր
ԿԱԹ- 3 ճաշի գդալ
ՀԱԼԱԾ ԿԱՐԱԳ - 50 գրամ
ԱԼՅՈՒՐ - 250 գրամ
ՄԻՋՈՒԿԻ ՀԱՄԱՐ :
ԽՆՁՈՐ-2 հատ
ԿԱՐԱԳ- 1 ճաշի գդալ
ՇԱՔԱՐԱՎԱԶ- 2 ճաշի գդալ
ՎԱՆԻԼԻՆ-
Խնձորից հեռացնում ենք կեղևը, սերմերը .... բաժանում չորս մասի և ամեն մասը կիսում մեջտեղից ... հետո կտրում բարակ շերտերի....Լցնում ենք չկպչող թավայի մեջ , վրան ավելացնում շաքարավազն ու կարագը... և խառնում մինչև կարագն ու շաքարավազը հալվեն /մոտ հինգ րոպե/....
Թողնում ենք հովանա...
Փոքր ապակե ամանի մեջ լցնում ենք ձուն,վանիլինը, աղը,ձեռքի հարիչով խառնում, ավելացնում կաթն ու շաքարավազը...հալած կարագը լավ խառնում ..... և նաև ալյուրը...Հունցում ենք խմոր... Թողնում հանգստանա...... Որից հետո թեթև ալյուր ցանած սեղանի վրա գրտնակում ենք բարակ շերտով... և կլոր, ալիքաձև եզրերով ֆորմայի միջոցով կտրում ենք կլորակներ...
Ամեն կլորակի մեջ ծայրի մասում դնում ենք խնձորի միջուկից... կլորակի կեսը ծալում ենք խնձորի վրա, տալով կիսալուսնաձև տեսք...ինչպես նկարի մեջ է երևում...
Դնում ենք յուղաթղթի վրա և թխում ջեռոցում 180 %-C- ի տակ.. 25 րոպե...
Վերջում վրան ցանում ենք շաքարափոշի...
ԵՎ ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ...
ԻՆՁ ՇԱՏ ԴՈՒՐ ԵԿԱՎ
ՓՈՐՁԵՔ....
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 5