ԱՅՍՕՐ ՁԵԶ ՀԱՄԱՐ ՀԱՄԵՂ ՈՒՏԵՍՏ ԵՄ ԲԵՐԵԼ...
ԳԵՂԵՑԻԿԸ՝ ՀԱՄԵՂԻ ՀԵՏ ՀԱՄԱԴՐՎԱԾ...
Իմ կողմից ասեմ հետևյալը...
Երբ ուտեստը համեղ և գեղեցիկ է լինում........ այն ախորժակ է գրգռում և իհարկե գերազանց նպաստում է մարսման պրոցեսին ...
Եվ ամենակարևորը պատրաստեք և վայելեք ընտանիքի անդամների հետ միասին...
Նման ուտեստները ապահովում են տոնական տրամադրություն, գաստրոնոմիական հաճույքի գագաթնակետն են և իդեալական համային տանդեմ....
Այն պատրաստվում է այսպես...
0,5 կգ տավարի աղացած մսի վրա, ավելացվում է 1 թեյի գդալ չամանի փոշի, 1 ճաշի գդալ մանրացրած ընկույզ,1 ճաշի գդալ մանրացրած խառը կանաչի, աղ, սև և կարմիր պղպեղներ, 1 հատ աղացած գլուխ սոխ, կես բաժակ ջուր..Այս ամենը լավ խառնել և ձևավորել գնդիկներ...Գնդիկների վրա թեթև հպումով մի փոքր տափակեցնել և մեջտեղի մասում թեթև , ոչ խորը փոսիկ անել.... Որից հետո տապակել երկու կողմից բուսայուղի մեջ...Կոտլետների չափով պատրաստել նաև փոքրիկ գնդիկներ... և գնդիկները նույնպես տապակել... մինչև կարմրելը.../տապակում եք ոչ բարձր կրակին դրված, որպեսզի հացնի մեջը նույնպես եփել և հում չմնալ/...
Հալած պանրի շերտերից ծաղիկներ ենք կտրում և դնում կոտլետների վրա, վերևից նաև փոքր գնդիկները...
Զարդարում ենք ուտեստը ԿԱՐՏՈՖԻԼԻՑ ՊՅՈՒՐԵՈՎ...որի համար մաքրած և լվացած կարտոֆիլը խաշում ենք, հետո ջուրը քամում, տրորում, ավելացնում աղ, և կարագ...
Պյուրեն բաժանում ենք երկու մասի... մեկը մնում է սպիտակ... իսկ մյուս կեսին ավելացնում ենք քաղցր փոշի կարմիր պղպեղ և լավ խառնում... Ստացված զանգվածից կտրում ենք տերևի ֆորմայով և ձևավորում մեր ուտեստը... տերևի տեսքով խավարտով... մեջտեղի մասում կարող եք դնել կտրատված պոմիդորի շերտեր կամ վարունգի շերտեր, , կտրտած կանաչի ... Կամ ձևավորել այնպես ինչպես դուք եք ցանկանում...
Եվ համեղ ուտեստը պատրաստ է
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ...
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев