Жигердүү курулуштун мезгили башталды, а биз кеңеш берүүнү улантабыз. Сапаттуу аралашманы даярдоо үчүн бир канча жөнөкөй сырларды билип алуу керек:
👷🏽♂️ Кумдун ириктерин бөлүп алып, башка заттардын аралашып кетпешине жол бербөө үчүн аны электен өткөрүп алган жакшы.
👷🏽♂️ Толугу менен бир тектүүлүккө жетүү үчүн цемент, кум жана шагылды жакшылап аралаштыруу зарыл.
💧 Сууну бардык компоненттер жакшы аралашкандан кийин гана кошуу керек.
💧 10 килограмм кургак аралашмага болжол менен 1.5 - 2 литр суу сарптоо туура.
💧Сууну аз- аздан кошуп, аралаштырууну уланта берүү керек.
Даяр аралашмага кургак компоненттерди кошууга болбойт, анткени аны андан кийин сапаттуу аралаштыруу мүмкүн болбой калат.
Бул эрежелерди сактап алыңыз.
Эрежелерди сактоо менен сиз, кургоонун бардык этаптарында бекемдикти сактаган , ар дайым сапаттуу, тегиз аралашкан аралашма даярдай аласыз.
______________________
Секреты прочного раствора
Начался сезон активных строек и мы продолжаем полезные советы. Чтобы качественно замешать раствор, надо знать несколько простых секретов:
👷🏽♂️Песок необходимо предварительно просеять, чтобы отделить крупные фракции и предотвратить попадание мусора.
👷🏽♂️Цемент, песок и гравий необходимо тщательно перемешать, чтобы добиться полной однородности.
💧Воду следует добавлять только тогда, когда все компоненты уже перемешаны 💧Расход воды должен составлять порядка 1.5–2 литров на 10 килограммов сухой смеси.
💧Воду необходимо добавлять небольшими порциями, при этом продолжая перемешивать. Не добавляйте сухие компоненты в уже разведенный раствор — перемешать их качественно уже не получится.
Сохраните эти правила. Соблюдая их, вы всегда сможете изготовить качественный и однородный раствор, который сохранит прочность на любом этапе затвердевания.
______________________
#цемент #зынк #юкц #строительство #кыргызстан #ош #жалалабад #ноокат #стройкакр #бетон #стройка_кыргызстан #стройка_kg #строительные_материалы #планируемстройку #советыстроителям #какпостроитьдом #цементдлянадежнойстройки
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1