Інгредієнти
Для морозива:
сир..............................................................125 г.
вершки 30%................................................250 мл
сіль, перець.................................................
Для салату:
листовий салат..............................................400 г.
авокадо..........................................................0.5 шт
редиска (пучок)...............................................
цукор..............................................................1.ст.ложка
бальзамічний оцет.........................................1.ст.ложка
сіль, перець за смаком..................................
олія..................................................................
сік лимону........................................................1 ч.ложка
Розраховано на 4 порції
Пропоную приготувати салат, як завжди, сміливо поєднуючи інгредієнти. Незвичності додає солоне морозиво з сиру та шматочки карамелізованої редиски. " Горгонзолу" можна замінити на любий інший сир. Заправка для салату підкреслює смакові якості салату.
Починаємо готувати!
Для початку маємо приготувати морозиво. Краще це зробити напередодні, щоб дати час на застигання в морозильній камері. Значно полегшить процес морожениця, але за її браком, можна скористуватись звичайною морозилкою.
Нарізати сир на маленькі шматочки.
Змішати сир з вершками. Підігрівати, ретельно мішати вінчиком, доки сир повністю не розплавиться. Додати сіль та перець за смаком. Процідити крізь ситечко.
Наповнити ( бажано) скляну посудину ще теплим морозивом.Охолодити.
Охолонувше морозиво перенести в морозильник. Через кожні 1,5 — 2 години перемішувати.
Досить зробити це два рази. Залишити в морозилці.
Для приготування салату:
Листя салату помити, обсушити.
Авокадо нарізати, скропити соком лимону.
Редиску нарізати.
Розігріти цукор до повного розтавання, додати 1 чайну ложку окропу. Додати шматочки редиски. Підсмажити 3 — 4 хв.
Шматочки редиски стануть прозорими, тоді відбираємо редиску.
В рідину, яка лишилась на сковороді, додати бальзамічний оцет, сіль, перець і через хвилинку зняти.
Додати оливкову олію. Маємо заправку для салату.
На тарілочку викласти порцію салату, додати шматочки авокадо,редиску та кульки морозива,полити все заправкою.Смачного!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1