Мин балга өстенлек бирәм үзем,ә сливадан вареньены "для разнобразия"дип кенә кайнаттым.
Слива ашап керим әле дип чыктым да,әй,савыт алып бераз җыеп вареньесын да ясап куйыйм әле дим.
Узган ел слива булмады,ашарга зар интектем.😄
Төшләрен алгач сливам 2.0 кг.булды.
Чуен казанга(чугунный) сливаларны салдым да,өсләренә 1.800 песок салып төнгелеккә калдырдым.
Иртән газны нык итеп кабыздым да, чәй калагы очында лимон кислотасы салып болгаттым,кайнап чыгуга сүндердем.
Кичтән эштән кайткач тагын кайнатып чыгардым да сүндердем.
Икенче көнне иртән кайнатып чыгардым да,1 рюмка суга 1 пакетик агар агар салып болгаттым да слива вареньесына куштым.
Вареньены 15 минут кайнаттым.
Сүндергәч 0.600 кг(600 грамм)песок салып,песок эрегәнче болгаттым.
Тиз эреп бетә ул үзе.
Сүндереп эшкә киттем.
Эштән кайтуга вареньем әзер,банкаларга тутырып куясы гына.
Сливаның тышы(кабыгы) кая китеп беткәндер,күренмиләр.
Желе килеп чыккандырмы,канфитюрмы-икесенең берсе килеп чыкты инде.
Ашап караучылар тәмле диделәр.
Песок 1 кг.сливага 1.200 кг.кушылды.
Күбеге чыкмасын дип 50 гр.ак май(слив.)кушкан идем,элек ничек чыккан күбеге,май салгач та шулай чыкты. Бөтен интернеттан укыганга да ышанасы түгел икән.😄
P.S.Минемчә кайнату мәҗбүри түгел,слива вареньеңны ничек кайнаттың дип сорап язучылар өчен куйдым.
Голнур Гарипова
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3
Морской водорослейдан ясыйлар