Ușor de pregătit și foarte delicios!
Ingrediente blat:
15 g cacao neagră
80 g făină
5 g praf de copt
50 g zahăr
25 g ulei
1 ou
100 ml lapte
Ingrediente mousse trio de ciocolată:
90 g ciocolată neagră
90 g ciocolată cu lapte
90 g ciocolată albă
5 g gelatină de 3 ori ( in total 15 g)
100 ml lapte 3 ori ( în total 300 ml )
500 g smântâna dulce 30-36 %
30 g zahăr
vanilie
1. Amestecăm ingredientele uscate (făina, cacao, praf de copt, zahărul) pentru blat, apoi adaugăm oul, uleiul și laptele. Când obținem un aluat omogen, îl turnăm într-o tavă rotundă de maxim 22 cm și punem la cuptorul preîncălzit la 190 C timp de 10-15 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
2. Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl decupăm cu un inel de bucătărie de 20 cm (nu este obligator acest moment).
3. Hidratăm 5g de gelatină în 100 ml lapte rece pentru 5 min, apoi punem gelatina hidratată cu lapte într-un vas și aducem până la punctul de fierbere. Această compoziție fierbinte se toarnă peste ciocolata mărunțită (repetăm acest proces de trei ori cu fiecare tip de ciocolată) așteptăm 1 minut și amestecăm până obținem o compoziție netedă.
4. Batem 500 g smântână dulce cu 50 g zahăr și împărțim în 3 părți egale.
5. Amestecăm compoziția de ciocolată neagră cu 1\3 din smântână dulce bătută și turnăm peste blat care este aranjat în inel sau formă rotundă cu fundul detașabil și punem la congelator pentru 10 min sau până se întărește.
6. Repetăm acest proces și cu ciocolata cu lapte și cea albă, importat este ca atunci când turnăm un strat nou, cel precedent să fie tare.
7. Lăsam tortul la rece pentru 15-20 minute, decoram după plac și savurăm.
Poftă bună!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 8