Ви колись бачили різнокольорову кукурудзу? Це не ГМО і не фотошоп. Такий сорт у 80-их роках вивів американський селекціонер з Оклахоми Карл Барнс, схрестивши насіння кукурудзи різних кольорів, які здавна вирощують індіанці черокі.
Особливістю цієї кукурудзи є велика кількість напівпрозорих качанів, із зернятами найрізноманітніших кольорів, причому кожна комбінація унікальна. Щодо використання в харчових цілях, то її можна молоти на крупу для подальшого приготування різноманітних страв, або ж робити з неї поп-корн (щоправда фарби під час обробки пропадають). На відміну від солодкої, цю кукурудзу не їдять у вигляді зерен. Це єдиний її недолік.
А ще незвичайна райдужна краса зробила таку кукурудзу одним з найпопулярніших засобів декоративного мистецтва.
Але ні для кого не секрет, що найякісніше насіння кукурудзи виробляє компанія LNZ Group :)
#Вікторія #АФВікторія #агрофірма #Миколаївка #Україна
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1