Кирәк: 11 стакан теләсә нинди(любой) җиләк-җимеш, 12 стакан песок, 1 стакан су. Башта су һәм песокның яртысыннан сироп кайнатасы, шуңа җимешләрне салып, 10-15 минут пешерәсе, уттан аласы да, калган песокны өстисе һәм шул песок эреп беткәнче болгатасы.
Минем крыжовник күп түгел иде, шуңа мин бәләкәй кофе чәшкесе белән эшләдем. 9 чәшке крыжовникка, бер чәшке су +5 чәшке песок салып сироп кайнатып чыгардым, шуңа 9 чәшке крыжовникны салып 10 минут кайнаттым(тагын биш минут тотасы калган икән дидем, чүүүт кенә катыраклары да калган) һәм уттан алып, 6 стакан песок салып әйбәтләп болгаттым. Моны кичтән кайнаткан идем, ә иртәнгәә..... куе, шундый тәмле кайнатма булган! Үзем дә гаҗәпләндем! Бер дигән булган! Әле мондый тәмле крыжовник кайнатмасы ашаган юк иде)
Авт. Резида Файзуллина
******
11 ст. ягод (любых), 12 ст. сахара, 1 ст. воды.
Вначале приготовить сироп с водой и половиной сахара. Затем добавляем ягоды, 10-15мин кипятим, убираем с огня, добавляем оставшийся сахар. Перемешиваем до тех пор пока сахар не растворится.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3