შაქარი1,5 ჩ/ჭ
არაჟანი200 გრ
სოდა ძმრით1 ჩ/კ
ფქვილი2,5 ჩ/ჭ
ბეზე
კვერცხის ცილა7 ცალი
შაქარი2 ჩ/ჭ
სახამებელი4 ს/კ
ვანილი
კრემი
ფქვილი0,5 ჩ/ჭ
შაქარი1 ჩ/ჭ
მდუღარე წყალი0,5 ლ
კარაქი400 გრ
შესქელებული რძე1 ქილა
არაჟანი4 ს/კ
ვანილი
მოსართავი
ქოქოსის ფანტელი
ტაბულა
1. 7 ცალი კვერცხის გული და 1,5 ჭიქა შაქარი კარგად ამოვიყვანოთ, დავუმატოთ 200 გრ არაჟანი, 1ჩ/კ სოდა ძმრით, 2,5 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მიღებული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად და თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ, მოზრდილი ზომის ფორმაზე.2. 7 კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიოთ, ისე რომ ჯამის გადმოტრიალებისას არ მოშორდეს ჯამის კედლებს, ნელნელა ჩავაყაროთ 2 ჭიქა შაქარი, 4 ს/კ სახამებელი, ვანილი და გავყოთ 2 ნაწილად.
3. თითოეული ნაწილი წავუსვათ ფორმებში გაბრტყელებულ ცომს და დამოვაცხოთ 150 გრადუსსზე.
4. მოვამზადოთ კრემი: 0.5 ჭიქა ფქვილს შევურიოთ 1 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჩ/კ მარილი, ვანილი, დავასხათ მდუღარე წყალი და ისე რომ მორევა არ შევაჩეროთ, მივიყვანოტ ადუღებამდე, დავტოვოთ ცეცხლზე 3-4 წუთი. კრემის ფაფა კარგად რომ გაცივდება, შევურიოთ 400 გრ ამოყვანილი კარაქი, 1 ქილა შესქელებული რძე, 4 ს/კ არაჟანი, ვანილი და კრემიც მზად არის.
5. მორთვა: თითოელ ფირფიტას წავუსვათ კრემი. კრემით კარგად დავფაროტ ნამცხვრის გვერდებიც და მოვაყაროთ ქოქოსის ფანტელი.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев