Середній корж
9 білків яєчних
300 г цукру
1 п. ванільного цукру (чи ванільки)
210 г борошна (1,5 скл.)
2 ч. л. порошку до печива
230 мл олії (1 скл.)
4 жовтки
2 ст. л. борошна
1 п. желе вишневого
3 ст. л. маку (сухого)
1 ст. л. какао
Білки добре збити, поступово додати цукор, збиваючи далі (до стоячих піків). Додати ваніль і борошно, вимішане з порошком до печива. Вкінці влити олію. Розділити тісто на 4 частини. До 1 додати жовтки і 2 ст.л. борошна, до 2 - какао, до 3 - мак, до 4 - 1 п. желе.
Форму діаметром 24-26 см змастити жиром, викладати по черзі по 2 ст.л. кожного тіста одне на одне посередині дека. Випікати до "сухої палички". Готовий корж розрізати надвоє.
250гр. маргарину або масла
1/2 склянки сметани
1 яйце
сіль щіпка
цукор 1 ст.ложки
коньяк (якщо є) 1-2 столові ложки
борошно - приблизно 3 склянки (0,5 кг)
В холодильник на 2 год
Розтачуємо 4 коржі. В форму складаєм корж + 2білки, збиті з 100г цукру + вишні + корж. Так робимо 2 коржі. Перекладаєм любим заварним кремом
из дримфуду
Комментарии 10