Ingrediente
Ingrediente pentru tort diametru 24cm:
1 blat de tort preferat, eu am preparat dupa reteta de la tortul cu crema de vanilie din 6 oua, 180g zahar, 180g
faina, pentru detalii vedeti tortul cu crema de vanilie
Pentru jeleu fructe:
400g fructe preferate
50g zahar
2 foi gelatina
zeama de la o jumatate de lamaie (optional, eu am folosit pentru ca am facut jeleu de mere si nu am vrut sa
se oxideze)
Pentru crema iaurt:
400g iaurt gras simplu
300ml frisca lichida sau 2 plicuri praf frisca preparate cu 300ml lapte rece conform instructiunilor de pe ambalaj
80g zahar pudra cu aroma vanilie
10g gelatina
Pentru sirop:
350ml apa
zeama si coaja de la o lamaie si de la o portocala
esenta de vanilie
miere de salcam
Mod de preparare
Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.
Eu am preparat 2 torturi, unul cu diametru de 28cm cu piscoturi pe margine avand blatul de jos din pandispan simplu si blatul de la mijloc de 21cm din pandispan cu cacao. Al doilea tort este cu diametru de 21cm cu blat din pandispan cu cacao. Pandispanul simplu este cu diametrul de 24cm preparat cu 3 oua, 90g zahar, 90g faina, iar pandispanul cu cacao de 21cm este preparat cu 6 oua, 180g zahar, 120g faina si 60g cacao.Ingredientele de mai sus va sunt suficiente pentru un tort cu diametrul de 24cm.
Preparati blatul preferat si taiati-l in 2 sau 3 felii dupa preferinta sau puteti folosi un blat cumparat.
Pentru prepararea siropului, amestecati apa cu zeama si coaja de la lamaie si portocala si puneti pe foc pana la primul clocot. Lasati compozitia la racit si apoi adaugati mierea si aromatizati cu esenta de vanilie. Atentie mierea incalzita la o temperatura mai mare de 40 grade Celsius isi pierde toate proprietatile
Pentru prepararea jeleului, curatati merele de coaja si seminte, taiati-le in bucati mici, adaugati zahar si zeama de lamaie, puneti pe foc pana se topeste zaharul si apoi pasati cu ajutorul blenderului si adaugati gelatina, hidratata anterior, in compozitia calda.
Pentru crema, omogenizati bine iaurtul cu zaharul, apoi adaugati frisca batuta bine si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sa trecem la montatului primului tort cu diametrul de 28cm, asezati inelul pe platou, insiropati piscoturile si asezati-le in picioare, apoi prima felie, insiropata cu siropul preparat anterior urmata de un strat de jeleu si un strat de crema de iaurt.
Continuati la fel cu stratul urmator. Eu pentru a doua felie a tortului am folosit blat din pandispan cu cacao
Pentru cel de al doilea tort, am pus inelul de 21cm pe platou, am imbracat peretii formei cu folie de plastic, apoi prima foaie de pandispan insiropata, urmata de jeleu de mere si crema de iaurt. Apoi a doua foaie insiropata, jeleu si crema de iaurt.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев