Ingrediente
Ingrediente:
-1 ceasca zmeura proaspata
-1 ceasca afine proaspete
-2 linguri miere poliflora
-1 pliculet gelatina
-60 ml apa rece
-1 picatura extract de vanilie
-5 linguri smantana dulce
-5 linguri crema de branza
-cateva afine pentru decor si pentru crema de branza
Mod de preparare
Nu pot sa nu recunosc faptul ca vara este anotimpul meu preferat, si asta nu doar pentru ca e vacanta, ci mai mult datorita aparitiei fructelor de padure, pe care pot sa le culeg eu insami...si ce satisfactie mai mare decat aceasta? Nu cred ca pot descrie bucuria pe care o simt atunci cand le gasesc...si mai ales cand le adun in cosulete! Si cate retete imi mai trec prin minte...si mi se perinda prin fata ochilor, in toata spelndoarea lor!
Dar sa revenim la jeleul nostru, nu?
Mod de preparare:
Se spala fructele de padure in apa rece si se scurg bine. Intre timp, gelatina se pune la hidratat in 60 ml apa rece ( 10 minute sunt de ajuns). Zmeura si afinele se pun in vasul blenderului si se mixeaza 30 secunde, pana devin piure. Se strecoara de seminte. Pulpa obtinuta se amesteca cu miere si 1 picatura extract de vanilie.
Gelatina hidratata se incalzeste putin pe baie de aburi (sau la microunde 10 secunde), pana devine lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi pierde capacitatea de inchegare), apoi se toarna in piureul de fructe in fir subtire si amestecand continuu.
Acum jeleul este gata preparat si se poate turna in forme unse cu putin ulei vegetal neutru (in cazul acesta ulei din samburi de struguri, dar puteti alege orice). Se da la rece timp de 2 ore, sa se prinda bine.
Se prepara sosul: se mixeaza in blenderul vertical smantana si crema de branza, pana devine o pasta fina. Se adauga cateva afine proaspete si mixeaza inca 10 secunde. Optional, se mai poate adauga zahar/miere.
Se scot jeleurile din forme si se aseaza pe un platou. Se servesc reci, cu sosul de mai sus si decorate cu afine proaspete si frunzulite de menta.
Pofta buna!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев