Ике йомырка(катмаган, нитмэгэн), шуна чэй калагы очында(кулэме ике доге зурлыгында) разрыхлитель хэм бер тамчы сыек май тамызып кул бн тугладым хэм токмач камырыннан чут кенэ йомшаграк камыр бастым(кулга ябышмый торган).
5-10минут ял иттердем, 1мм юкалыгында жэйдем, тэлинкэ кырые бн кистем( тар итеп) хэм хэр кисемне аерым кистем, нормальный токмач кинлегендэ итеп. Майнын олгергэнлеген бер камырны салып карап белдем, кабарып менсэ май олгергэн була. Болгатып торып пешердем. Бер кисем пешердем, майны сундердем, тагын бер кисем кистем, майны кабыздым, салдым, пешердем.
Тошне, вагы турында эйтуем, майда бик озак тотмасан, кызарганчы, йомшаграк(нежнее) була икэн. Менэ шулай пешерэ пешерэ ойрэнэсен инде аны.
Сироп: ярты стаканнан чут кенэ эзрэк су, бер стакан песок, оч аш калагы бал. 10-15 минут чамасы кайнаттым. Салкын суга салып карадым, жэелеп китмэсэ эзер.
Авт. Резида Файзуллина
********
2 яйца (не замороженные), на кончике ножа разрыхлитель и 1 капля подс.масла. Перемешать и замесить тесто (не тугое), чтоб не липло к рукам. 5-10 минут даем тесту отдохнуть. Раскатываем тесто толщиной 1 мм и разрезаем как лапшу по раздельности. Чтобы узнать готовность масла нужно один кусочек теста бросить в масло, если всплывет - масло готово. На разогретом масле обжариваем лапшу до появления золотистого цвета и сразу вынимаем (чтоб было нежное). Пока режем следующую порцию лапши масло необходимо выключить.
Для сиропа: Чуть меньше половины стакана воды, 1 стакан сах.песка, 3 ст. ложки меда. Кипятила примерно 10-15 минут. Готовность сиропа проверяю так, если капля сиропа в холодной воде не расползается, то готово.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы посмотреть больше фото, видео и найти новых друзей.
Нет комментариев