Завдяки своїй невибагливості та красі квіти набули великої популярності по всій Україні. Ними прикрашали садиби, не було села, хати, квітника, де не росли б біля тину чи під вікнами мальви — обереги духовної спадщини. 🌱Напевне, мало хто знає, що мальви здавна вживали в їжу. Солодкі зелені стебла і листя додавали в супи і салати, порошком із сушеного листя посипали різні страви. Незрілі плоди маринували і використовували для приготування перших страв. До речі, в Єгипті і сьогодні готують суп з мальви, який називається мелокія. Також існує багато свідчень того, що під час Голодомору українці, рятуючись від голоду, харчувались, окрім інших диких рослин, і калачиками.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6
Ніколи таких не бачила.