Юкә агачының медицина өчен әһәмиятле өлешләре — чәчәк яны яфраклары белән бергә чәчәкләре. Аларда эфир мае, флавоиоидлар, сапониннар, дуплау матдәләре, каротин, аскорбин кислотасы бар.
Юкә чәчәкләрен салкын тигәндә бик яхшы тирләткеч чара буларак кулланалар. Моның өчен 1 стакан кайнаган суга вак итеп туралган 1 аш кашыгы чәчәк исәбеннән төнәтмә ясыйлар, 20 минуттан инде ул эчәргә яраклы була. Әлеге дозаны икеләтә арттырырга да була. Еш кына аны башкача да әзерлиләр: 2 стакан кайнаган суда 2 аш кашыгы чәчәкне чәй кебек пешерәләр, сөзәләр һәм төнгә, кайнар килеш, 2—3 стакан эчәләр. Юкә чәчәге тирләтүче чәйләр составына керә... ТУЛЫРАК МӘГЪЛҮМӘТ САЙТТА: https://nur.tatar/yuke-chechege-faydasy/
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 9