Яблучний пляцок з каремелізованим насінням соняшника
Форма 20*25
Медово-пісочне тісто:
3 скл. борошна
150 г розтопленого масла(маргарину)
1 ч.л. соди
3ст.л.меду
3 ст.л.сметани 18%
0,5 склянки цукрової пудри
2 яєчних жовтки
2 яйця
Яблучна маса:
1 кг яблук
4 ст.л. цукру
2 упаковки полуничного желе
Крем:
Масло 200гр
сгущене молоко 200гр
Маса з карамелізованим насінням соняшника:
100 гр.лущеного насіння соняшника
3/4 ст.л. вершкового масла
1ст.л.цукру
Додатково:
200гр вареної сгущенки
Медово-пісочне тісто:Цукор розтерти з яйцями,жовтками та медом.Додати масло,сметану та соду,перемішати ретельно.Всипати борошно,вимішати тісто,розділити на 3 частини.Кожну частину тіста розподіляти по формі і випікати приблизно 20хв.при 180град.
Яблучна маса:
Яблука очистити від шкірки і натерти на грубій сітці. Засипате 4 столові ложки цукру.варити приблизно 8 хв. Додати сухе полуничне желе. Перемішати і готувати протягом 2-3 хвилин.Остудити.Нанести на один корж,зверху накрити ще одним коржем.Поставити в холодильник для застигання.
Крем:
Масло кімнатної температури збити зі згущенкою.Нанести на другий корж.Накрити останнім третім медово-пісочним коржем.
Маса з карамелізованим насінням соняшника:
Насіння легко обсмажуємо на пательні з маслом,додаємо цукор,слідкуємо,щоб маса карамелізувалася але не згоріла приблизно 2-3хв.!Пляцок зверху змащуємо вареною сгущенкою і відразу викладаємо масу з насінням,поки вона не застигла.
P.S.Пляцок вийшов дуже смачний,висотою 9см та вагою 2,5 кг.А маса з насінням дає оригінальну хрустку нотку і дуже доповнює всі складові цього пляцка!
Смачного!Готуйте із задоволенням!
Підписуйтесь до нашої групи,у нас буде ще багато смачних страв...
====НАША ГРУПА: https://ok.ru/kulnarnret/ =====
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Комментарии 1