մեղր 5 ճգ. կակաո 1.5 թգ. սոդա 2ճգ. քացախ 5 բաժակ ալյուր: Կրեմ՝ 1լիտր կաթ 1.5 բաժակ շաքարավազ 3ճգ. կրախմալ 0.5 բաժակ ալյուր 2 ձու 300գր. կարագ վանիլի փոշի: Գլազուր՝ 4ճգ. կակաո 2ճգ. թթվասեր 6ճգ շաքարավազ ձեթ: Պատրաստման եղանակները Խմորի պատրաստման համար շաքարավազը և կարագը միասին դնել կաթսայի մեջ և հալեցնել գոլորշու վրա: Այնուհետև ավելացնել մեղրը, քացախը՝ սոդայի հետ միասին և լավ խառնել: Խմորը վերցնել գոլորշու վրայից և հատ -հատ ավելացնել ձվերը և հարել: Վերջում ավելացնել ալյուրը, կակաոն և խառնել այնքան մինչև ստացվի միասեռ զանգված /խմորը պետք է լինի թթվասերի խտության/: Խմորը բաժանել 6 մասի, զգուշությամբ տարածել յուղաթղթի վրա և թխել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում: Կրեմի պատրաստման համար ալյուրը, շաքարավազը, կրախմալը միասին խառնել, ավելացնել ձուն, կաթը, լավ խառնել, ապա եփել մարմանդ կրակի վրա: Եփելիս կրեմը հարկավոր է հաճախակի խառնել, որպեսզի տակը չկպչի: Երբ եփված կրեմը կլինի պատրաստ, վերցնել կրակից և թողնել, որ սառչի: Կարագը առանձին լավ հարել, քիչ-քիչ ավելացնել եփած խմորը, ապա վանիլի փոշին: Գլազուրի պատրաստման համար բոլոր բաղադրիչները միասին խառնել և եփել մարմանդ կրակիր վրա մի քանի րոպե, ապա վերցնել կրակից: Պատրաստի խմորիները իրար միացնել կրեմով, իսկ վերջին լիստի վրա տարածել գլազուրը: Թխվածքը դնել սառնարանը 2 ժամ, ապա մատուցել:
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев