5 ձվի դեղնուցը և լավ փափկեցրած 250գր կարագը տրորել։Քիչ - քիչ ավելացնել 2,5 բաժակ տաք ջուր (այնքան տաք,որ ձեռքն հազիվ դիմանա)։Խառնել մինչև ստացվի միասեռ զանգված։Ավելացնել 8 ճաշի գդալ օղի,5 ճաշի գդալ քացախ և 2 թեյի գդալ աղ։Խառնել, քիչ - քիչ ավելացնել 2կգ ալյուր և հունցել։Հիմնականում 1 բաժակ ալյուր է ավելանում 2կգ-ից,որով էլ պատրաստվում է խորիզը։Խմորը ծեծել գրտնակով, մոտավորապես 50 անգամ։Պետք է ստացվի հարթ խմոր՝ մեջը փուչիկներ։Թողնել 1 ժամ հանգստանա։Խմորը բաժանել 8 գնդի։Մնացած 3 տուփ կարագներից յուրաքանչյուրը բաժանել 8 = մասերի։Գնդերը 3 անգամ բացել - փակել մեջը քսելով 1/8 մաս կարագ։Ընդմիջումները պետք է տևեն 1 ժամ։Գնդերը պետք է դնել սառնարանում։Գնդերը բացել,կտրտել նախընտրած ձևով։Թխել նախապես տաքացված ջեռոցում՝ 250°C - ում։Սառեցնել,կրեմ քսել,թաթախել փշուրի մեջ։Վրան շաքարի փոշի ցանել՞։
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Нет комментариев