Տոներն են մոտենում...Տոներն են մոտենում...☺👍💁♀
Տոների հետ կապված ավանդական դարձած ուտեստների պատրաստմանն անցնենք...
Այսօր ձեզ համար համեղ քյուֆթա եմ բերել...
Դե ինչ.. պատրաստենք միասին...
ԻՇԼԻ ՔՅՈՒՖԹԱ
Բաղադրիչներ՝
Արտաքին շերտի համար՝
Տավարի անյուղ միս- 0,5 կգ
ծեծած քյուֆթա 0,5 կգ
մանր բլղուր 1,5 բաժակ /իմ մոտ բաժակը 300 գր-ոց էր/
լոլիկ֊պղպեղի մածուկ 2-3 ճ.գ.
կարմիր աղացած փոշի պղպեղ-2 ճաշի գդալ
աղ
Միջուկի համար՝
Տավարի յուղոտ աղացած միս 1,5 կգ
սոխ -3 գլուխ
յուղ -2 ճ.գ.
ընկույզ -0,5 բաժակ
քիմիոն -1 թեյի գդալ
բահար-1 թեյի գդալ
աղ
Փորձեք պատրաստել մանր բլղուրով և համեմունքներով՝ սև և կարմիր պղպեղով, քիմիոն ...բահարով
Պատրաստման եղանակը՝
Նախ պատրաստենք միջուկը
Սոխառածի վրա ավելացնել միսը և անընդհատ խառնելով եփել, ավելացնել ընկույզն ու համեմունքները, թողնել սառի։
Խմորի համար խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները.....Սակայն սկզբում իրար հետ խառնում ենք քյուֆթան և բլղուրը...
Քանի որ մեր պատրաստի քյուֆթան մի փոքր փափուկ է ... ես բլղուրին ջուր չավելացրեցի.... այն խառնեցի ծեծած մսի հետ և.... թողեցի մինչև այն կլանի միջի ջրային մասը և փափկի... Որից հետո բոլորը միասին շաղել, մինչև որ փափուկ, բայց կպչուն խմորի վերածվի։ Խմորից վերցնել ընկույզի չափով, թեթևակի շաղել, փոսիկ անել, մատներով պատերը բարակացնել-լայնացնել, ապա լցոնել միջուկով, փակել բերանը և կիտրոնի ձև տալ։
Եփել եռացող ջրի մեջ.
Մատուցել՝ կիտրոնով...
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 9