ZATIK-2020
ՇԱԱԱԱԱՏ ՀԱՄԵՂ Է ....քիմքս շոյեց,հաճույքով վայելեցինք😀👍
Պատրաստում ենք՝ քամովի բրնձով փլավ....Այսինքն աղ արած եռացող ջրի մեջ լցնում ենք լվացած բրինձը և հետևում որ այն եփվի բայց ոչ շատ որ բրինձը չլխկվի և հատիկներն հատ-հատ լինեն.... Դրա համար եփելու ընթացքում գդալով հանում ենք մեկ երկու հատիկ ու փորձում .... եթե այն ծամելիս պինդ չէ ....և չի կրթկրթում ատամի տակ .... ուրեմն պատրաստ է😀👍✌️...Այն տեղափոխում ենք մաղի մեջ և վրան սառը ջուր լցնում որ հատիկները առանձնանան....
Որից հետո թավայի մեջ լցնում ենք 2-3 ճաշի գդալ յուղ...և ցանկացած տեսակի չամիչ/նկատի ունեմ մեծ կամ փոքր սև կամ դեղին... ինչ ունեք ձեռքի տակ փլավի համար նախատեսված.☺️/.....Շատ թեթև բովում ենք յուղի մեջ խառնելով... ընդհամենը 2-3 րոպե.... Որից հետո մեջն ավելացնում ենք 1 ճաշի գդալ մեղր.....Լավ խառնում ենք մինչև մեղրը հալվի
Արդեն հովացած ու քամված բրնձի վրա աղ ենք ցանում ու խառնում.... Այնուհետև լավաշից կտրում ենք 10 սմ լայնության կտորներ.... ու վրձնով վրաները հալած յուղ քսում... Կլոր կաթսայի մեջ պատերին և հատակին ևս յուղ ենք քսում .... ու շարում ենք լավաշներն այնպես, որ ամբողջ պատերը լավաշով ծածկված լինի... Հետո սկսում ենք հերթականությամբ լցնել բրինձն ու տապակած չամիչը...Մինչև հասնենք կաթսայի բերանին.... Դնում ենք վրան կափարիչը ու ցածր կրակին թողնում ենք որ լավաշը բովվի...Որից հետո լայն սկուտեղի վրա շուռ ենք տալիս կաթսան այնպես...... ինչպես նկարի մեջ է երևում... Եվ Բարի ախորժակ....👈😀
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3