ԷՍԿԻՄՈ--- ա) 4 ձվի դեղնուց, 1բաժակ շաքարավազ, 7 ճաշի գդալ կաթ, 3 ճաշի գդալ թթվասեր կամ մածուն, 1 թեյի գդալ սոդա: Ամբողջը խառնել իրար, միքսերով հարել: բ) 4 ձվի սպիտակուցը լավ հարել մինչև փրփրելը,ապա աստիճանաբար , շարունակելով հարելը ավելացնել 0,5բաժակ շաքարավազ:Դեղնուցային զանգվածը զգուշորեն ավելացնել պատրաստի բիզեին: Ապա ավելացնել 1 բաժակ կտրատած ընկույզ, 1,5 բաժակ ալյուր, զգուշորեն խառնել:Ստացվում է ջրիկ խմոր, լցնել այս զանգվածը նախօրոք յուղոտած և ալյուրոտած խոր տարրայի մեջ (որով պետք է թխվի ) և թխել միջին ջերմաստիճանում: Տորթի երեսին հաստ շերտով քսել կրեմը:Վրան զգուշորեն քսել գլազուրը: ԿՐԵՄԸ--1 հատ ձու,1բաժակ շաքարավազ, 2 ճաշի գդալ ալյուր, 1,5 բաժակ կաթ,, խառնել իրար, եփել, սառեցնել,առանձին հարել 200 գր կարագը և ավելացնել զանգվածին---- ԳԼԱԶՈՒՐ---0,5բաժակ շաքարավազ, 3 ճաշի գդալ կակաո, 0,5բաժակ կաթ, 100 գր կարագ----Կաթը, պեսոկև ու կակաոն խառնել իրար, եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև բարձրանալը---- վերցնել կրակից ավելացնել կարասգը--- Խառնել մինչև կարագը հալվի և լցնել տորթի վրա-----
Комментарии 64