ІНГРЕДІЄНТИ:
тісто:
- яйця: 2;
- молоко: 1 склянка;
- цукор: 1 склянка;
- маргарин: 250 г;
- амоній: 1 чайна ложка;
- какао: 3 ст. л. (45 г);
- борошно: 150 г.
для трьох рулетів:
- яйця: 9;
- цукор: 450 г;
- вода: 3 ст.л.;
- порошок до печива: 3 ч.л.;
- борошно: 15 ст.л.;
- кисіль різних кольорів: 3 пачки;
заварний крем:
- молока: 800 мл.;
- цукру: 200 г.;
- ванільного пудингу (по 40гр.): 2 пачки;
- масла: 400 г.;
- цитринова есенція кілька крапель.
додатково:
- желе фруктове: 3 різних кольори.
шоколадна глазур:
- густа сметана: 4 ст.л.;
- цукор: 4 ст.л.
- какао: 4 ст.л.;
- масло: 50 г.
або
- молоко: 100 г;
- плитка чорного шоколаду: 100 г.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Готуємо тісто:
- залити амоній кип'яченим молоком;
- яйця збити з цукром додати какао, холодне молоко з амонієм, м'який маргарин, борошно;
- вимішати тісто - густина сметани;
- розігріти духовку до 180 градусів;
- тісто розділити на дві частини;
- форму розміром 24Х32 см. змазати маргарином та вистелити пергаментом який також змазати маргарином;
- почергово випікати дві паляниці при температурі 180 градусів 15 хв. на середній полиці.
2. Готуємо крем:
- скип'ятити 600 мл. молока з цукром;
- поки закипає молоко розводимо пудинг у 200 мл. холодного молока;
- коли молоко почне закипати, вливаємо пудингову масу, постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння і виключаємо;
- ставимо крем охолоджувати;
- в охолоджену кремову масу додаємо м'яке масло, збиваємо міксером до пухкого стану;
- ставимо крем в холодильник на 1 год.
3. Готуємо рулети:
на один рулет 3 яйця, 150 г цукру, 1 ст.л. води, 1 ч.л. порошку до печива, 5 ст.л. борошна, 1 пачка киселю
- білок збити з цукром додати жовтки, порошок до печива, борошно, кисіль, воду продовжити збивати;
- на пергаменті печемо три паляниці (форма для випікання 24х32 см, печемо 15 хв. при температурі 180 градусів на середній полиці);
- знімаємо випечену паляницю з пергаменту і ще на гарячу викладаємо пергамент та скручуємо у рулет;
- перемазуємо охолоджену паляницю кремом і скручуємо в рулет;
- повинно вийти три рулети різних кольорів (за кольором киселю);
- готові перемазані рулети ставимо в холодильник на 1 год.;
- охолоджені рулети нарізати щоб вийшло по кружечків кожного кольору.
4. Готуємо фруктове желе:
-кожен пакет з фруктовим желе розвести окремо в 300 г холодної води і залишити на 5 хв;
- розчинене желе закип'ятити і поставити до застигання в холодильник;
- желе охолоджувати до на-пів густої маси.
5. Готуємо шоколадну глазур:
- сметану цукор розтопити, додати какао добре вимішати. Знову поставити на вогонь додати масло довести до кипіння і відставити;
- або дріблений шоколад розтопити у молоці.
6. Оформляємо пляцок.
- І какаову паляницю;
- масляний крем;
- розкласти на кремову масу різані кружальця рулету з невеликою відстанню один від одного;
- у пустоти між кружальцями рулету викласти напівзастигле желе;
- зверху викласти крем;
- на крем другу порцію різаних рулетів;
- між рулети желе (кольори желе при викладанні можна змішувати);
- на рулети крем;
- на крем ІІ какаову паляницю.
- ІІ паляницю;
- боки пляцка вимастити кремом;
- залити пляцок шоколадною помадкою;
Ставимо готовий пляцок в холодильник.
Цікавим пляцок буде в розрізі якщо пробувати різати з різних сторін.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев