Բաղադրությունը
3 բաժակ ալյուր /+ -/
1 ձու (դեղնուցը)
2 ճաշի գդալ բուսական յուղ
1.5 բաժակ ջուր
0,5 թեյի գդալ աղ
2 թ. գդալ շաքարավազ
1 ճ. գդալ օղի:
Միջուկի համար
միսը կարող եք վերցնել ըստ ճաշակի:
Միայն տավարի/իմ մոտ այդպես է/ .... կամ տավարի և խոզի միսը միասին խառնած -400 գրամ
ավելացնել- 2 հատ գլուխ սոխ/աղացած/, աղ և սև պղպեղ, կանաչիներ /սովորաբար ես խառն եմ լցնումառանց սամիթի.... կտրտած ...այդպես էլ ավելի համեղ է լինում/..... և մեկ բաժակ ջուր, որ ավելի սոչնի լինի միջուկը...
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը լցնել ամանի մեջ /կարելի է անցկացնել մաղով/:
Դեղնուցը առանձնացնել սպիտակուցից: Դեղնուցը լցնել բաժակի մեջ, վրան լցնել ջուրը, աղը. ձեթը, շաքարավազը
և օղին... խառնել:
Այս խառնուրդը բարակ շերտով լցնել այլուրի վրա, կլոր շարժումներով խառնել, մինչև ստացվի ալյուրի շիլա և խմոր հունցել:
Եթե խմորը պինդ չէ, ավելացնել ևս մի փոքր ալյուր ։
Պետք է ստացվի ձեռքերին չկպչող պինդ խմոր...Խմորը դնել որևէ փակ կափարիչով թասի մեջ և թողնել որ այն մի 30 րոպե հանգստանա....՚Որից հետո պատրաստում ենք չեբուրեկիի խմորից գնդիկներ ....
Գնդիկներ պատրաստելուց հետո այն նույնպես
պետք է մի փոքր հանգստանա սեղանին դրված,
որ հնարավոր լինի գրտնակել...... Թեթևակի
ձեթ քսած սեղանին գրտնակում ենք խմորը կլոր ափսեի տեսքով,,,,,մեջը լցնում միջուկը հաստութունը չպիտի գերազանցի 3 մմ-ը: Միջուկը դնում ենք գրտնակած կլոր խմորի կես հատվածում ու ծածկում եզրերը լավ կպցնելով, սեղմելով ամրացնելով որ տապակելիս չբացվեն /ես կտրում եմ ձևավոր հարմարանքով (резак)-ով, այդպես գեղեցիկ է/:
Չեբուրեկին տապակել մեծ քանակությամբ ձեթով,երկու կողմից մինչև կարմրելը/որ համաչափ կարմրի/: և մատուցել:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ....
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2