Керектелүүчү азыктар:
Уй эти – 1 килограмм
Пияз – 3 даана
Нан – 2 кесим
Жумуртка – 1 даана
Өсүмдүк майы – 300 грамм
Ун – 1 стакан
Сүт – 1 стакан
Татымына жараша туз, кара мурч
Даярдоо ыкмасы:
1. Нандын ортосун, жумшак жерин алып, сүткө чылап коюӊуз.
2. Пиязды майдалап туурап алыӊыз.
3. Этти эт туурагычтын кесек тиштүү көзүнөн өткөрөсүз.
4. Эми чуӊкур табакка тууралган пияз, нан жана этти салып, жумуртканы үстүнө чагып, татымына жараша туз, кара мурчту кошуп аралаштырабыз. Аралашманы 15 мүнөткө
тыныктырып коюу керек.
5. Алаканыӊызды суулап же майлап алыӊыз. Аралашманы керектүү өлчөмдө ченеп аласыз да, колуӊуз менен сүйрү же тегерек формага келтирип жалпайтасыз.
6. Мындан соӊ унга эки бетин теӊ оонатып, жай отто ысыган майга салып бышыра баштайсыз.
Эки жагын теӊ 5 мүнөттөн бышырып, күйүп калбаш үчүн көзөмөлдөӊүз. Даяр болгон котлетанын майы сарыгыш үчүн кырынан жайпак тарелкага тизе туруӊуз.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1