ინგრედიენტები
მაწონი - 150 გრ;
ერბო - 50 გრ;
მშრალი საფუარი - 1 ჩაის კოვზი;
შაქარი - 1 ჩაის კოვზი (5 გრ);
წყალი - 150 გრ (დანარჩენი დამატებით);
ფქვილი ჩვეუელებრივი - 150 გრ;
ფქვილი მაღალი გლუტენით - 200 გრ (ან ჩვეულებრივით ჩაანაცვლეთ);
მარილი - 1/2 ჩაის კოვზი;
სუნელები - ძირა, ქინძი, ყაყაჩოს თესლი და ა.შ.
ინვენტარი: ფართე ტაფა, ან ღუმელში გამოაცხოვთ;
მომზადების დრო: ცომისამოსასვლელად 2 საათი; გამოსაცხობად 20-25 წუთი.
მომზადების წესი
შაქარი, თბილი წყალი და საფუარი დააყენეთ 5 წუთით;
გაადნეთ ერბო და შეურიეთ მაწონს;
დიდ ჯამში შეურიეთ ფქვილი ერთმანეთს, შუაში გაუკეთეთ ჩაღრმავება;
ჩაასხით მაწვნის და საფუარიანი მასა ფქვილში. მოურიეთ მიქსერით ან ხელით;
მოზილეთ კარგად, თუ საჭიროა შეამატეთ ან წყალი ან ფქვილი;
! თხევადი და ფქვილის მასის როდენობა იყო თანაბარი, ამ შემთხვევაში 350 გრ და 350 გრ!;
მოზელილი ცომი დადგით ასაფუვებლად ზეთ-გადასმულ ჯამში, თავზეც გადააფარეთ. შემდეგ კი როცა გაორმაგდება - გაყავით 4 ნაწილად;
გაახურეთ ღუმელი 230 გრადუსზე ან უბრალოდ, სქელძირიანი ტაფა გააცხელეთ (სურათზე ტაფაზე გამომცხვარია ნაჩვენები). ტაფაც და ღუმლის საცხობი ფორმაც უნდა იყოს კარგად გახურებული, მაგ: 15 წუთით, თორემ პური მძიმე და მაგარი გამოვა;
პურის ცომი გაყავით 4 ნაწილად; თითო გააბრტყელეთ თხლად, ოვალური ფორმით;
გამოაცხვეთ ღუმელში 3-4 წუთის განმავლობაში, თუ საჭიროა - გადააბრუნეთ (ტაფაზე ნამდვილად სჭირდება გადაბრუნება);
მზა პურს გადააბარეთ ტილო, ასე თავის ხარისხს არ დაკარგავს სუფრაზე მიტანამდე.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев