Щира подяка автору
Складники:
4 яйця
3 скл. цукру
3 скл. сметани
1,5 ч. л. амоняку
1,5 ч. л. розпушувача
3 скл. борошна
4 ст. л. какао
Крем:
3 жовтки
цукор до смаку
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. борошна (з верхом)
1 ст. л. крохмалю (з верхом)
300-350 мл молока
450-500 г масла
1-2 ст. л. коньяку
2 пачки вишневого желе
10 шт. зефіру в шоколаді
консервовані вишні (за бажанням)
Форма 18 на 33 см.
Тісто
Яйця (цілі) добре збити з цукром, додати сметану з розчиненим в ній амоняком та збити. В окремій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач і какао та по трохи додавати (за 3-5 прийомів) до яєчно-сметанної суміші, збиваючи міксером.
Тісто розділити на 3 частини та по черзі випекти коржі. Температура випікання 180 градусів, приблизний час випікання - 20-23 хв.
Крем
Жовтки злегка збити з декількома ложками цукру вінчиком, додати ванільний цукор, борошно та крохмаль та збити вінчиком, щоб не було грудочок. Далі по трохи вливати молоко і добре розмішувати. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи, варити до загустіння.
Масло кімнатної температури збити та по ложці додавати охолоджену заварену масу. В кінці додати коньяк та ще раз добре збити.
Крему до цього пляцка йде багато, бо треба добре ним заповнити проміжки між половинками зефіру.
2 пачки вишневого желе (галяретки) розвести в гарячій воді (не в окропі!), беручи на половину менше води, ніж по інструкції. Бляшку, в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою, вилити желе і поставити в холодильник для застигання.
Збираємо пляцок так: корж - крем - желе - крем - корж - крем - половинки зефіру розрізом донизу, поміж зефір накладаємо вишні (за бажанням) - крем - корж. Прикрашаємо за бажанням (тут тоненький шар крему і тертий шоколад).
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6