4 gălbenuşuri;
1 praf de sare;
1 lingură esenţă de vanilie;
100 ml iaurt(smîntînă mai acră);
280 gr făină;
200 gr zahăr pudră vanilat;
făină pentru presărat masa de lucru;
vişine,dulceaţă pentru umplutură.
Descriere:
Nişte prăjiturele delicioase care se topesc în gură...
Se pun într-un vas untura,praful de sare,gălbenuşurile şi iaurtul.Se adaugă esenţa de vanilie.Se amestecă bine,dar fără a exagera- untura nu trebuie să se topească.
Se adaugă faina.Se amestecă repejor pînă se obţine un aluat ce se desprinde de mîini .
Se face o bilă,se înveleşte în folie şi se dă la rece pentru 30 minute.
Se taie aluatul în două(pentru a fi mai uşor de lucrat).Dintr-o jumătate se întinde o foaie de 4 mm grosime.(cealaltă se păstreză la rece).Se taie pătrăţele cu latura de 8-9 cm. Se pune umplutura eu am folosit vişine din borcan
Un colţ al pătrăţelei se uneşte cu opusul.
Apoi se rulează cornuleţul.
Se aşează în tava neunsă.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 grade vreo 15+20 minute,pînă se rumenesc.
Se dau,fierbinţi,prin zahărul pudră.
Se lasă să se răcească şi se servesc cu mare poftă şi dragoste celor dragi.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев