КУЛПУРТУП , БЕКЕМДЕИТ!
Пиязды майда тиштуу кыргычтан
Откоруп, алынган боткону бетке жапса,
сепкилдерди, кийин пайда болгон
беттеги тактарды, безеткилерди
кетирууге жардам берет.
Кургак бетти жумшартуу учун
кыргычтан откорулгон пияз боткосуна бирдей жумуртканын сарысы менен 1 аш кашык каймак майды аралаштырып, бетке жабасыз. А эгерде майлуулугун
азайтам десениз, анда ушул эле рецептке жумуртканын сарысын эмес, агын кошосуз.
Сепкил баскан майлуу бетти кун сайын 2-3 жолу тен ортосунан кесилген пияз
менен суртуп турсаныз сепкил да, теринин майлуулугу да азаят.
Бирдей олчомдогу пияз жана бадыран ширелерин аралаштырып, муну менен бетти суртсо ,бет агарат.
Кабыгы менен сууга кайнап бышкан пиязды аарчып, эзип, ага бир аз
каймакмай кошуп аралаштырып, 10-15 мунот бетке жапса, терини азыктандырат жана бырыштарды кетирет.
Пиязды майда тиштуу кыргычтан
Откоруп, алынган боткодон 3-4 аш
кашык шире сыгып аласыз. Ширени
чачтын тубуно суртуп, сулгу менен
башынызды жылуулап оройсуз.
Чачыныз кургак же нормалдуу болсо 1 сааттан кийин, майлуу болсо 2-3 сааттан кийин шампундап жууп коюнуз.
Бул чачты тез остурот, тушуп жаткан болсо тубун бекемдейт, какачтан
арылтат, жумшартат жана жибектей
жылтырак кылат.
Чач тушуп, таз болуп баратса, анда мындай кылуу керек: бирдей олчомдогу пияз ширеси менен балды аралаштырып, таз болгон жерге жакшылап суртуу зарыл. 1 сааттан кийин жуубастан нымдуу салфетка менен гана тазалап коюнуз. Процедура кун сайын кайталанып, 2 айга созулат.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1