Кызгылт көк пияз, албетте, абдан популярдуу продукт эмес. Бирок бул күчтүү дары, ал жөнүндө көп адамдар биле бербейт.
Бирок кызыл пиязды жеп баштасаңыз эч качан кеч болбойт. Биринчиден, пиязды чийки түрүндө жеген жакшыраак экенин билишиңиз керек. Бышыруу анын пайдасын жок кылат.
Кызыл пиязды рационуңузга киргизүүнүн эң маанилүү 7 себеби:
Рак клеткаларынын өсүп кетпөөсүн камсыздайт.
Пияз организмди өнүгүүдөн коргогон күкүрт кошулмаларына бай, андыктан көп
шишиктер жана рактын ар кандай түрлөрүнөн коргойт. Бул кошулмалар сийдик бөлүп чыгаруу системасына кол салган бактерияларды да жок кылат.
Кант диабетин көзөмөлдөйт.
Чийки пияз, өзгөчө кызгылт көк пияз инсулиндин пайда болушуна түрткү берет. Ошондуктан, эгер сиз кант диабети менен күрөшүп жатсаңыз, чийки кызгылт көк пиязды көбүрөөк жеңиз.
Ич катуудан арылтат.
Кызгылт көк пияз да клетчаткага бай, ошондуктан алар ич катууга каршы абдан жакшы. Кызгылт көк пияз жипчелери токсиндерди ичегиден сыртка чыгарат.
Тамак ооруну айыктырат.
Кызгылт көк пияз - күчтүү табигый антибиотик. Ошентип, сиздин пияздан жасаган ширеңиз инфекцияларды жана ангиналарды дарылоо үчүн колдонулат жана күтүлбөгөн натыйжаларды алып келет.
Гриппти дарылайт.
Кызгылт көк пиязды үзгүлтүксүз колдонуу сасык тумоонун жана гриптин алдын алат. Эгерде сизде сасык тумоо бар болсо, пиязды терканын майда жеринен сүргүчтөн өткөрүп, бир нече кашыктан күн бою ичиңиз.
Мурундан кан агуу.
Эгер мурдуңуз канап жатса, кызгылт көк пияз жардамга келет. Пияздын жарымын жыттап көрүңүз (жаңы кесилген). Бул канды токтотууга жардам берет деп айтылат.
Жүрөктү коргоо жана бекемдөө.
Пияз, өзгөчө кызгылт көк пияз жүрөктүн ишемиялык оорусунан сактайт жана кан басымды жөнгө салат.
Холестеринди нормалдаштырат.
Чийки кызгылт көк пияз холестериндин деңгээлин тең салмактап,жаман холестеролду
төмөндөтөт.
#Пайдалуу кеңештер.
.
Интернет булактарынан алынды...
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев