Ingrediente
miere o lingura
făină 350 g
zahăr 2 linguri
brânză dulce 450 g
zmeură 250 g
unt 150 g
Mod de preparare
Untul se freacă cu zahăr şi se încorporează treptat făina.
Se frământă foarte bine şi se lasă aluatul o oră la rece.
Se întinde şi se decupează cu un pahar. Formele se aşează într-o tavă, se lasă la rece puţin apoi se pun la cuptor şi se coc până se rumenesc uşor.
Se pregăteşte crema: se amestecă cele 50 g de zahăr rămas cu 120 de grame de zmeură şi miere.
Se pune cratiţa pe foc şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.
După ce se răceşte se amestecă cu restul de zmeură.
Se ia câte o formă din aluatul copt, se unge cu brânză dulce şi se umple cu cremaă de zmeurî, apoi se acoperă cu un alt cerc de placintă. Se presează puţin şi se bagă la frigider.
Poftă bună!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев