Ingrediente pentru aluat:
- 225 g făină
- 30 g zahăr pudră
- 2 g sare
- 145 g unt (82%)
- 45 ml apă + 10 ml suc de lămâie
Pentru umplutură:
- 500 g piure de dovleac
- 2 ouă + 1 gălbenuș
- 25 g zahăr brun
- 60 g Zahăr Domnița
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir măcinat
- 1/2 linguriță cardamom măcinat
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1 linguriță extract de vanilie
- coaja de la 1 portocală
- coaja de la 1 lămâie
- 160 ml smântână dulce (33%)
- 15 g amidon de porumb
Mod de preparare:
- Într-un bol, combinați făina, zahărul pudră, sarea și untul foarte rece tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor, încorporați ingredientele solide în unt până obțineți o textură asemănătoare nisipului umed.
- Turnați apa foarte rece amestecată cu sucul de lămâie și amestecați ușor până formați un disc de aluat. Înfășurați aluatul în folie de plastic și dați-l la frigider pentru o oră.
- Pudrați suprafața de lucru și aluatul cu făină, apoi întindeți aluatul cu sucitorul până la o grosime de 4 mm.
- Transferați aluatul într-o formă cu diametrul de 28 cm. Tăiați excesul de aluat de pe margini, apoi puneți tava la congelator pentru 15 minute.
- Scoateți tava din congelator, înțepați aluatul pe alocuri cu o furculiță și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute. Lăsați aluatul să se răcească complet.
Pentru umplutură:
- Într-un bol încăpător, amestecați ouăle, gălbenușul, zahărul alb și zahărul brun.
Adăugați scorțișoara, ghimbirul, nucșoara, cardamomul, extractul de vanilie, coaja de portocală și coaja de lămâie, apoi amidonul de porumb. Amestecați până la omogenizare.
- Adăugați piureul de dovleac și smântâna dulce, continuând să amestecați până la omogenizare completă. Turnați umplutura peste aluatul răcit și coaceți plăcinta pentru 40-50 de minute.
- Lăsați plăcinta să se răcească complet, apoi dați-o la frigider pentru 3 ore.
Serviți plăcinta cu smântână dulce bătută, sirop de vanilie sau orice alt topping preferat.
Savurați cu plăcere!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев