Ingrediente pentru aluat:
- 220 g Zahăr Domnița
- 2 ouă
- 300 g morcovi
- 40 g iaurt
- 120 ml ulei
- 220 g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță ghimbir măcinat
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/4 linguriță nucșoară
- 100 g nuci tocate
- Coaja unei portocale
- Sucul de la 1/2 portocală
Mod de preparare aluat:
1. Bateți zahărul cu uleiul și iaurtul până obțineți o compoziție cremoasă.
2. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul.
3. Încorporați ingredientele uscate în amestecul de ouă, mixând până când aluatul devine omogen.
4. Adăugați coaja rasă de portocală, sucul de portocală, morcovii răzuiți și nucile tocate, apoi amestecați bine.
5. Turnați aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180°C timp de 60-70 de minute, până trece testul scobitorii.
6. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească ușor, apoi însiropați-l cu sucul stors de la cealaltă jumătate de portocală.
Ingrediente pentru cremă:
- 130 g cremă de brânză
- 30 g zahăr pudră
- 30 g iaurt
Mod de preparare cremă:
1. Amestecați crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul până obțineți o cremă fină.
2. Întindeți crema pe checul răcit, presărați nuci tocate deasupra și savurați.
Poftă bună!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев