Pentru aluat:
• 190 g făină
• 115 g unt (82%)
• 1/4 linguriță sare
• 50-75 ml apă
Amestecați făina, untul rece și sarea până obțineți un aluat sfărâmicios.
Adăugați apa rece și formați aluatul. Înveliți-l în folie și lăsați-l la rece 30 de minute.
Pentru crema de migdale:
• 70 g unt moale
• 100 g Zahăr Domnița
• 1 ou
• 1/2 linguriță vanilie
• 100 g făină de migdale
• 1/4 linguriță sare
Amestecați untul cu zahărul, adăugați oul, apoi încorporați vanilia, sarea și făina de migdale.
Pregătire pentru coacere:
Întindeți aluatul la 5-6 mm grosime. Adăugați crema de migdale, lăsând 5 cm la margine. Puneți feliile de prune deasupra și presărați petale de migdale. Îndoiți marginile, ungeți-le cu ou și lapte (1 la 1 proporția). Coaceți 40-60 minute la 200°C în funcție cât de puternic este cuptorul, până crusta devine aurie.
Serviți cu înghețată.
Poftă bună!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев