Pentru aluat:
• 2 ouă
• 90 grame Zahăr Domnița
• 110 grame unt 82%
• 115 grame făină
• 35 grame cacao
• 7 grame praf de copt
• 40 mililitri lapte
Aluatul de madeleine trebuie pregătit cu puțin timp înainte. Ideal ar fi cu o zi înainte, dar 12 ore sunt suficiente.
1. Într-un vas, combină ouăle cu zahărul. Adaugă ingredientele uscate: făina, cacao și praful de copt.
2. Toarnă untul topit, având grijă ca temperatura acestuia să nu fie mai mare de 35-40°C. Adaugă laptele ca ultim ingredient și amestecă bine toate ingredientele.
3. Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider.
După 12 ore, poți începe să coci prăjiturile. Unge formele pentru madeleine cu un strat subțire de unt topit.
4. Umple formele până la 80% din volum cu aluat. Coace madeleine timp de 20 de minute la 200°C.
Este important să obții o cocoașă înaltă, semn al unei structuri corecte a madeleine-urilor. Lasă prăjiturile să se răcească complet. La dorință, poți umple madeleine-urile cu cremă de ciocolată.
Pentru cremă:
• 60 mililitri smântână dulce 33%
• 40 grame pastă de nuci
• 40 grame ciocolată neagră
Crema este bine să fie pregătită cu cel puțin 2 ore înainte de a coace biscuiții.
Peste ciocolata neagră și pasta de nuci, toarnă smântâna dulce fierbinte. Lasă totul pentru câteva minute, apoi mixează cu un blender vertical. Acoperă cu folie și pune la rece.
Asamblare:
Cu o linguriță sau o ustensilă, fă adâncituri în madeleine pe partea superioară și umple-le cu cremă.
Pune o cantitate mică de ciocolată neagră topită în formele bine spălate și uscate.
Așază madeleine-urile peste ciocolată și presează ușor, astfel încât să fie scufundate în ciocolată și aceasta să se distribuie uniform în toată celula.
Lasă-le la frigider timp de 30 de minute. După aceea, biscuiții ar trebui să iasă din forme foarte ușor.
Dacă nu reușești să scoți biscuiții, pune forma în congelator pentru 2 minute (nu mai mult).
Servește prăjiturile cu ceai sau cafea tare, pentru a complementa bogăția aromei.
Bon appétit!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев