Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g Zahăr Domnița
- 200 g făină
- 100 g picături de ciocolată
- 1/2 linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu stins cu 1 lingură de suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Se separă albușurile de gălbenușuri, după care se bat gălbenușurile cu zahăr.
2. Se bat albușurile și se adaugă încet în compoziția cu gălbenușuri. Trebuie de adăugat treptat câte o lingură de albușuri bătute și de amestecat cu o spatulă, încet.
3. Apoi, se cerne câte puțină făină, se amestecă și se continuă astfel până când sunt încorporate ingredientele.
4. Se adaugă praful de copt sau bicarbonatu
l stins, se pun în forme și se coc 10 minute la 180 de grade.
5. Se verifică coacerea în funcție de cuptor
.
Pentru cremă:
Se bate frișca (30% grăsime) cu cacao timp de câteva minute, până când compoziția devine densă.
Se decorează cu mentă sau orice alt fruct la alegere.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2
- 4 ouă
- 200 g Zahăr Domnița
- 200 g făină
- 100 g picături de ciocolată
- 1/2 linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu stins cu 1 lingură de suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Se separă albușurile de gălbenușuri, după care se bat gălbenușurile cu zahăr.
2. Se bat albușurile și se adaugă încet în compoziția cu gălbenușuri. Trebuie de adăugat treptat câte o lingură de albușuri bătute și de amestecat cu o spatulă, încet.
3. Apoi, se cerne câte puțină făină, se amestecă și se continuă astfel până când sunt încorporate ingredientele.
4. Se adaugă praful de copt sau bicarbonatu
l stins, se pun în forme și se coc 10 minute la 180 de grade.
5. Se verifică coacerea în funcție de cuptor
.
Pentru cremă:
Se bate frișca (30% grăsime) cu cacao timp de câteva minute, până când compoziția devine densă.
Se decorează cu mentă sau orice alt fruct la alegere.