Această rețetă este perfectă chiar și pentru gospodinele care nu au multă experiență în bucătărie. Salvează rețeta și încearcă să o pregătești de sărbători!
Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci.
Preferment:
• 15 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
• 100 g făină
• 120 ml lapte
• Amestecăm și lăsăm la temperatura camerei timp de 2-3 ore
Aluat:
• 250 ml lapte
• 600 g făină
• 6 gălbenușuri
• 200 g Zahăr Domnița
• 5 g sare
• 120 g unt
• Vanilie
• Coajă de la o portocală mare
• 400 g Nutella
1. Amestecăm făina cu laptele călduț, prefermentul, Zahăr Domnița, gălbenușurile și sarea până se încorporează. Nu este nevoie să fie un aluat perfect, lăsăm să stea pentru 5-10 minute.
2. Apoi incorporăm untul moale, coaja de portocală și vanilia (la început va fi greu de incorporat untul, dar cu puțină răbdare va fi perfect), și frământăm timp de 10 minute un aluat omogen. Pe care îl punem într-un vas, acoperim cu folie alimentară și lăsăm să crească la cald timp de 2 ore.
3. Aluatul, care s-a dublat în volum, îl împărțim în 4 bucăți egale, formăm biluțe și le lăsăm 10-15 minute sub folie. Apoi le întindem cu mâinile, cum este prezentat în videoclip, le ungem pe jumătate cu Nutella și le rulăm.
4. Două rulouri le împletim și le aranjăm frumos în tavă.
5. Acoperim cu folie și lăsăm să crească timp de 2 ore, apoi ungem cu un gălbenuș amestecat cu 20 ml de lapte.
6. Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 35 de minute. Plasa o amplasăm în partea de jos a cuptorului.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2