⠀
А вы ведалі, што прабацькамі імбірных пернікаў лічацца мядовыя аладкі ў форме пернікаў? Іх пяклі яшчэ ў Старажытным Егіпце ў 350 гадах да н. э., а пазней у цеста сталі дадаваць розныя вострыя прыправы, у тым ліку і імбір 🔥
⠀
Існуе шмат версій з'яўлення імбірнай прысмакі!
⠀
Некаторыя крыніцы сцвярджаюць, што імбірныя пернікі былі завезеныя ў Еўропу армянскім манахам Рыгорам Макарам у 992 годзе. Іншыя — што пернікі з'явіліся ў часы Крыжовых паходаў.
⠀
Англічане з горада Маркет-Дрейтан выпеклі імбірнае печыва ўпершыню ў 1793 годзе і таму лічаць свой горад яго радзімай, але сусветнай сталіцай імбірнага перніка лічыцца яшчэ і Нюрнберг 😌
⠀
На Русі імбір з'явіўся ў XII-XIII стагоддзях. Яго выкарыстоўвалі для падрыхтоўкі збітня, квасу, наліўкі, кулічоў і заправы.
⠀
А імбірнае печыва стала любімым ласункам і з-за сваёй вострай прыправы стала называцца «пернік» 🥰
⠀
Традыцыі печ імбірнае печыва ўжо вельмі шмат гадоў, але яна не губляе сваёй актуальнасці! Мы ўсё яшчэ рыхтуем ласунак на навагоднія святы і частуем ім сваё асяроддзе.
⠀
А вы рыхтуеце імбірнае печыва?
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев