Этим лекарством является топинамбур (земляная груша). Он порой растет на огороде, как сорняк. В топинамбуре содержится от 30 до 40% природного инсулина. Поэтому достаточно съедать в день по 300 г корней топинамбура в течение 3 месяцев и поджелудочная железа восстанавливает свою функцию. Кушать этот корнеплод можно в сыром и вареном виде.
В дополнение к этому топинамбур регулирует обмен веществ, снижает высокое кровяное давление, помогает при остеохондрозе и дает возможность организму не стареть.
Клубни топинамбура можно запасать на зиму. Его хранят как картошку и добавляют в салаты, первые и вторые блюда.
Летом для общего оздоровления принимают ванны из отвара побегов и цветов.
Кроме топинамбура при диабете можно пользоваться молодой мякотью тыквы и кабачков. Надо взять мякоть вместе с семечками, мелко нарезать и добавить в салат, или можно просто заправить растительным маслом и есть так.
Еще один способ лечения сахарного диабета. Заливают 2-3 литрами воды один стакан сырых тыквенных или кабачковых семечек. Варят на маленьком огне три часа. В конце добавляют 3-4 мелко порезанные луковицы. Лечебный суп – готов!
Информация предоставлена в ознакомительных целях.
Перед применением любых советов, рецептов или средств народной медицины, обязательно получите консультацию врача.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 24
В нем и содержится топинамбур.
Бульби топінамбура містять до 3 % білка, 20% мінеральних солей. На 2-3-й рік галузиться, утворюючи на підземному пагоні до 40 гілок вуглеводів, до складу яких входить розчинний полісахарид інулін (16-18 % і більше, що є рідкістю серед бульбових рослин), фруктозу, мікроелементи, 2-4 % азотистих речовин, проте майже не містять крохмалю. Бульби топінамбура багаті на всю групу вітамінів В, особливо на В7 (біотин), вітамін C і каротин. У білку є амінокислоти - лізин, гістидин, аргінін, триптофан, треонін. Для порівняння - в 100 г протеїну топінамбура міститься 4,82 г лізину, у гороху - 4,22, у люцерни - 4,20.
Вміст цукрів у бульбах збільшується залежно від термінів збору за рахунок відтоку поживних речовин зі стебел і листя.
По кількості мікроелементів у зеленій масі (кобальту, міді, марганцю, цинку, заліза) він не поступається кукурудзі.
Лікувальні властивості
Найбільш унікальна якість бульб топінамбура - наявність у складі вуглеводів інуліну, що в ор...ЕщёХімічний склад і харчова цінність
Бульби топінамбура містять до 3 % білка, 20% мінеральних солей. На 2-3-й рік галузиться, утворюючи на підземному пагоні до 40 гілок вуглеводів, до складу яких входить розчинний полісахарид інулін (16-18 % і більше, що є рідкістю серед бульбових рослин), фруктозу, мікроелементи, 2-4 % азотистих речовин, проте майже не містять крохмалю. Бульби топінамбура багаті на всю групу вітамінів В, особливо на В7 (біотин), вітамін C і каротин. У білку є амінокислоти - лізин, гістидин, аргінін, триптофан, треонін. Для порівняння - в 100 г протеїну топінамбура міститься 4,82 г лізину, у гороху - 4,22, у люцерни - 4,20.
Вміст цукрів у бульбах збільшується залежно від термінів збору за рахунок відтоку поживних речовин зі стебел і листя.
По кількості мікроелементів у зеленій масі (кобальту, міді, марганцю, цинку, заліза) він не поступається кукурудзі.
Лікувальні властивості
Найбільш унікальна якість бульб топінамбура - наявність у складі вуглеводів інуліну, що в організмі перетворюється у висококалорійний легко засвоюваний цукор фруктозу, дуже необхідну в харчовому раціоні хворих на цукровий діабет. Свіжим соком земляної груші легко знижується кислотність шлункового соку, причому він не лише знижує кислотність, а й нормалізує її у випадку, якщо вона знижена. Показаний він також і при виразках шлунку та дванадцятипалої кишки, при підвищеному кров'яному тиску, тромбофлебіті, анемії.
Топінамбур як джерело полісахаридів є потужним імунномодулятором, тобто продуктом, що підвищує захисні властивості організму. Крім того, топінамбур нормалізує кишкову флору, що дуже важливо для людей, які потерпають через дисбактеріоз внаслідок прийому антибіотиків.