Звісно, ще були парові тефтелі зі шкільної їдальні, які для мене були страшним кошмаром – в них не було жодного аспекту, який би хоч мінімально викликав бажання їх з’їсти і коли час від часу педіатр приписував мені шкільну дієту (о жах!), я з заздрістю поглядала на моїх однокласників, яким пощастило обідати присмаженими хрумкими тефтелями з крапельками жиру, які повільно стікали і падали в тарілку (або на одяг моїх друзів, то вже як кому вдавалось ) 😊
Відтоді в моїй голові закарбувалась теорема: смачні котлети і тефтелі лиш ті, які щедро обсмажені на пательні до рум’яної скоринки. І я багато років дотримувалась того неписаного правила, і вперто смажила, навіть тушковані котлети спочатку залишала підрум’янитись в олії.
А потім я переїхала до Риму і моє “котлетно – тефтельне” упередження перевернулось з ніг на голову! Виявляється, моя теорема була зовсім не підтвердженою… Просто я раніше не здогадувалась про існування найніжніших у світі котлеток (чи то фрикадельок, бо за розміром вони досить маленькі), які так і тануть в роті.
У порівнянні з тими фрикадельками, мої смажено – тушковані котлети і тефтелі могли б, щонайменше, заховатись під стіл, а ще краще взагалі зникнути з раціону моєї сім’ї… Власне, тепер я готую фрикадельки в томатному соусі лише за цим рецептом, от така любов “з першого шматочка” 😊
Вони чудово смакують і дорослим, і дітям (мої хлопці їли б їх щодня), а яким апетитним і ароматним виходить соус після тушкування, ввібравши в себе смак і аромат фаршу зі спеціями – то не соус, а гастрономічна розпуста, що складає ідеальну компанію для макаронів! І ніякого обсмажування: фрикадельки щасливо купаються в яскравому томатному “джакузі”, щоб потім перетворитись на ніжні й спокусливі м’ясні клубочки, які не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів 😁 https://www.thesaporito.com/uk/frykadeljky-v-tomatnomu-sousi/
https://www.thesaporito.com/uk/rizotto-z-krevetkamy-i-lymonom/
https://www.thesaporito.com/uk/bulochky-dlja-hamburgeriv/
https://www.thesaporito.com/uk/litniy-salat/
https://www.thesaporito.com/uk/varennya-z-persykiv-z-korytseyu/
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев