Өч йомырка
Өч йомырка сарысы
1 чәй калагы майонез
Чеметеп кенә тоз
Ярты чәй калагы разрыхлитель
Он салып токмач камыры кебек камыр басам.
Өч җәемгә бүләм.
Бик юка итмичә генә җәям.(чама белән 5 мм)
Бераз камырны киптереп алам, ( кисәргә җайлы булсынга)
Җәйгән җәймәне тасмалап кисәм
Токмачтан калынрак итеп тагы кискәлим
Кызган майга салып тиз арада пешереп тә алам.
Баллар өчен
100 мл су, 200 гр песок кайнатам 7,8 минут
Кушам 3 аш калагы бал
Кайнатам 3,4 минут. Әзерлеген белер өчен салкын суга салып карыйм. Суда сироп җәелеп китмәсә әзер дигән сүз.
Сиропны төшләребезнең Өстенә салып, болгатып, савытларга өеп, катырып куябыз.
Сезне яратып Мәрьямегез.
Марьям Миннегулова
**********
Чак-чак
3 яйца
3 яичных желтка
1 чайная ложка майонеза
Щепотка соли
Половина чайной ложки разрыхлителя
Замешиваю тесто как на лапшу.
Делим на три части.
Раскатываем не очень тонко (около 5 мм)
Немного дать тесту подсохнуть (чтобы было удобно резать)
Нарезаю ленточкой, долно быть чуть толще лапши.
Быстро обжариваю на раскаленном масле.
Для сиропа:
100 мл воды, 200 г песка кипятить 7,8 минут
3 столовые ложки меда
Варить еще 3,4 минуты. Чтобы убедиться в готовности, необходимо капнуть в холодную воду. В воде сироп не должен быстро растворяться.
Готовый сироп наливаем в наш чак-чак, перемешиваем, раскладываем по емкостям.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2