Сирник:
700 гр кисломолочного сиру
3 яйця
3 ст ложки цукру/або за смаком/
2 ст ложки сметани
2,3 ст ложки манки
70 гр розтопленого вершкового масла
1 пакет ванільного цукру
кардамон,імбир,мускатний горіх/за бажанням/
0,5 чайної ложки куркуми
3 ст ложки /з чубом/сухого маку
Заливка:
500 мл білого йогурту без наповнювачів
3 ст ложки згущеного молока/або за смаком/
10 гр харчового желатину
50 мл молока або води
Форма 18×18 глибина 12 см
1.Усі інгрідієнти для сирника /крім куркуми і маку/змішати,пробити блендером,поділити на дві однакові частини.В одну додати куркуму,в іншу - сухий мак.
2.Форму для випікання змастити вершковим маслом,присипати борошном або манкою,можна білими сухарями і почергово,в шахматному порядку/двома різними ложками/викладати суміш у форму.
3.Випікати ±50 хв при 180 °С.Залишити у виключеній духовці ще на годину.
Або випікаємо сирник за улюбленим рецептом.
Готуємо заливку:
1.Желатин залити холодним молоком або водою,залишити на 15 хв для повного набухання.
2. Йогурт змішати зі згущеним молоком.
3.Желатин розчинити на паровій бані і змішати з йогуртом.
4.Залити йогурт на повністю охолоджений сирник і залишити у холодильнику годин на 5/краще на ніч/.
Форма для випікання повинна бути глибока щоб після випікання сирника залишилось місце для заливки.Дістаємо сирник із форми після повного застигання заливки,пройшовшись ножем по краях форми.Можна також використати ацетатну плівку.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев