Форма 20*35 порцій
Сирна маса:
1200 г Сир
6-8 шт. Яйця (я дала7)
100 г Масло
60 г Манка
200 г Цукор
1 п. ванільного цукру
Цедра лимону
50 г Крохмаль
150 г вишень (у мене у власному соці)
Корж:
250 г Мука
120 г Масло
1 шт. Яйце
100 г Цукор
2 ст. л. Какао
1 ч. л. Розпушувач
2 ст. л. Сметана
Макова маса:
150 г маку
Приготування:
1.Сирна маса: Сир + жовтки + цукор + манка + крохмаль + масло + ванільний цукор, все збиваю на комбайні спеціальною насадкою для сиру (можна блендером). Окремо збити білки з щіпкою солі до піни і обережно з'єднати з сирною масою і легко вимішати лопаткою. Від цієї маси відважити 600 г і з'єднати з маком, добре вимішати.
2.Корж: всі сухі інгредієнти змішати, додати масло, яйця, сметану і замісити тісто. Застелити дно форми пергаментом, боки змазати маслом, викласти тісто і рівномірно розподілити по формі і в морозилку на 30 хв.
3.Мак залити окропом і проварити 10-15 хв., помішуючи. Відкинути на сито, щоб стекла лишня вода, додати 2 ст. л. цукру, перемішати і помолоти на м'ясорубці 2 рази (я користувалась блендером).
4.Формуємо сирник: корж/вишня, обсипана крохмалем, щоб не пустила сік/маково-сирна маса/біла сирна маса.
Пекла 45 хв. при 180* і залишила остигати у виключеній привідкритій духовці. Він пробув там у мене ніч.
5.Залила поливкою, у мене така, постійно її роблю. Не ламається, не пристає, еластична і блискуча.
140 мл води, 180 г цукру, 130 мл вершків (переважно даю сметану), 60 г какао. Все це варити на малому вогні хвилин 10. Окремо 2 ч. л. желатину замочити в декількох стол. л. окропу, дати постояти 10 хв. Потім добавляємо в масу, яку зварилась і вимішуємо до повного розчинення. Трохи остигне, заливаю сирник.
Смачного!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3