У цього продукту маса корисних властивостей – гриби шиитаке містять в собі таємниці чудесного зцілення від багатьох хвороб. Тому йому часто приписують якісь понад можливості і фантастичні властивості. Насправді шиитаке допомагає в головному – він безпосередньо впливає на імунітет людини. А так як більшість хвороб виникають саме через слабкого імунітету – шиитаке немов виліковує їх усі. У їстівному вигляді шиитаке можуть бути застосовані у вигляді сухих екстрактів і настоянок. Всі проблеми, в яких шиитаке продемонстрував свою ефективність, пов’язані яким-небудь чином з імунною системою людини. Результати більшості досліджень довели, що цей гриб насправді зміцнює іммуннітет і формує захисну базу від різних хвороб. У цьому його виняткова цінність.
Доведені переваги вживання шиитаке:
Антираковий ефект: Японські лікарі давно використовують шиитаке, як засіб для зміцнення імунної системи та боротьби з пухлинами. Зокрема, було встановлено, що полісахариди стимулюють імунні клітини для виробництва інтерлейкіну і викликають так званий “фактор некрозу пухлини”. Різні типи раку реагують на різні ступені обробки летінаном, але навіть при малому змісті цього полісахариду здатне продовжити життя пацієнтів більш ніж на 50%.
Адаптогени, що відновлюють сили: Японські фізіологи використовують шиитаке для боротьби з синдромом хронічної втоми, якщо він пов’язаний з низьким рівнем специфічних цитотоксичних лейкоцитів. Їх ще називають “природні кілери”. Шиитаке здатне швидко відновлювати сили і сприяє більш здоровому і глибокого сну.
Імунний стимулятор: Шиитаке також відомий за його благотворний вплив у боротьбі з простудними захворюваннями. Гриб стимулює вироблення інтерферону, який володіє противірусним ефектом. На відміну від хімічного інтерферону, які вводять хворим людям у формі ін’єкцій, шиитаке діє простіше й ефективніше, не викликаючи побічних ефектів. Особливо це актуально при лікуванні дітей, оскільки у багатьох з них виникає алергічна реакція на інтерферон.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев