Приготовлене таким способом сало не старіє, не жовтіє і довго зберігається, зберігаючи відмінні смакові якості.
Щоб посолити 2 кг
Сала, приготуємо розсіл: на 5 склянок води буде потрібно 1 стакан солі. Розсіл закип'ятити, остудити до кімнатної температури.
А тим часом нарізаємо сало невеликими шматками (щоб зручно було діставати) і укладемо нещільно (!) В 3-літрову банку, додавши між шарами 3-5 лаврових листки, чорний перець горошком, 5-8 зубчиків часнику.
Заллємо розсолом, прикриємо нещільно кришкою. Тиждень будемо тримати в кімнаті (вже буде готове до вживання), потім винесемо на холод. Зазвичай на таку ємність (3-літрова банка) йде не більше 2-х кг сала. Головне - не укладати шматки дуже щільно в банку, інакше сало просто «задихнеться».
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев