Унда мексикача сабзавотли салат рецептини ёзиб олинг.
Бизга қуйидагилар керак бўлади: 1 та консерваланган қизил ловия (шунчаки 100 г ловия қайнатиб олишингиз мумкин); 1 та консерваланган маккажўхори; бошпиёз - 1 дона; қизил булғор қалампири - 2 дона; бутун гармдори - 1 дона; бодринг - 1 дона; лимон шарбати - 1 ош қошиқ; саримсоқ донаси - 1 дона; кўкатлар; ўсимлик мойи; таъбга кўра туз, қалампир ва зираворлар.
Қандай пиширилади?
1. Чуқур салат идишига ловия ва маккажўхори солинг. Барча сабзавотларни ловиядан катта бўлмаган кубикларга кесиб оламиз ва уларни идишга қўшамиз;
2. Қўшимча масаллиқ тайёрлаб оламиз. Саримсоқни пичоқ билан майдалаймиз, майда идишга солиб, унга ёғ ва лимон шарбатини қуямиз, ёқимли зираворларни қўшинг. Ҳар бирини яхшилаб аралаштиринг.
3. Қўшимча масаллиқни сабзавотли салат идишга қуйинг ва тўғралган кўкатларни ёйиб чиқинг.
4.Ҳаммасини яхшилаб аралаштирамиз ва ёрқин салатимиз тайёр.
Ёқимли иштаҳа!
__________________
Хотите удивить родных новым салатом и при этом, чтобы он был богат витаминами и ярким, как палитра красок? Тогда записывайте рецепт мексиканского овощного салата.
Нам понадобится: 1 банка консервированной красной фасоли (можно просто отварить 100 г фасоли);1 банка консервированной кукурузы; репчатый лук – 1 шт.; красный сладкий перец – 2 шт.; стручковый перец – 1 шт.; огурец – 1 шт.; сок лимона – 1 ч.л.; чеснок – 1 зубчик; зелень; растительное масло; соль, перец и специи по вкусу.
Как готовим?
1. В глубокую салатницу выкладываем фасоль и кукурузу. Все овощи режем кубиками размером не больше фасолины и тоже добавляем в чашку;
2. Готовим заправку. Чеснок измельчаем ножом, кладем его в небольшую миску, туда же наливаем масло, сок лимона, добавляем любимые специи. Всё тщательно перемешиваем.
3. В салатницу с овощами наливаем заправку и кладём крупно порезанную зелень.
4. Всё очень хорошо перемешиваем, и всё - наш яркий салат готов.
Приятного аппетита!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3