Чыгыш элинде, айрыкча, Жапонияда курманы абдан пайдалуу жемиш катары баалашат.Башкача айтканда, ал жаштыкты сактоочу касиетке ээ. Күн сайын курманын бир даанасын жеп турса, күч-кубаты көбөйтүп, курсакты ток кармайт. Ал илим менен дагы далилденген.
Башка жемиштерге караганда курмада суу өтө аз өлчөмдө болот. Бирок, көмүртек, белок, майдан сырткары, кальций, калий, натрий, фосфор, магний, темир сыяктуу минералдык заттар көп. Муну менен катар, анын курамына 15ке жакын туз жана минералдар кирет. Эгер күн сайын он курма жеп турсаңыз, анда белоктогу күкүрт менен магнийдин, жез менен темирдин керектүү нормасын толтурууга болот.
Кан айлануу системасында эч кандай маселе жаралбайт, кан басымыңыз бирдей калыпта болот. Жүрөгүңүз эч качан оорубасын десеңиз, күнүгө тамактын рационуна курманы көп кошуңуз. Ошондой эле, мээнин жакшы иштөөсүнө жана адамдын ылдам ойлонуусуна жардам берет. Ошол үчүн бул жемишти экзамен учурунда студенттерге көбүрөөк жеген пайдалуу.
Кээде аялдардын толгоосу узакка созулат же төрөт маалында көп күч жоготуп, алсырайт. Ошондуктан, дарыгерлер курма кош бойлуу кезде баланын өөрчүшүнө жакшы жардамын тийгизет, деп сунушташат. Болочоктогу эне курманы дайыма колдонуп турса, баланын денеси пайдалуу витаминдер менен толукталат.
Дагы бир белгилей кетчү нерсе, аялдар төрөт маалында кан жоготушат. Натыйжада кан курамындагы кант өлчөмү дагы азайып кетет. Ал эми курма аны нормага келтирет. Кан басымды жөнгө салат. https://ok.ru/min.kenesh #kurma
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 19