1. 100գ մեղր + 100գ կարագ + 100գ խոզի ճարպ + 15գ հալվեյի հյութ + 100գ կակաո: Լավ խոռնել իրար հետ և ընդունել մեկական գդալ, տաք կաթի հետ, օրական 2 անգամ (առավոտյան և երեկոյան):
2. Հալվեյի տերևները լվանալ, ճզմել և 150գ հյութ խառնել 250գ գինու հետ և մութ ու զով տեղում (4-8 աստիճան) պահել 4-5 օր: Օգտադործել մեկական ճաշի գդալ, օրական երեք անգամ, ուտելուց կես ժամ առաջ:
3. 3 տարեկան հալվեի տերևները 12-14 օր պահել մութ ու զով տեղում, այնուհետև լվանալուց հետո մանրացնել, լցնել եռացող ջրի մեջ՝ 1:3 հարաբերությամբ և 1-1,5 ժամ պահել (կրակից հեռու): Ստացված հյութը քամել և 100գրամին ավելացնել 500գ մանրացրած ընկույզ, 300գ մեղր: Միատար զանգված ստանալուց հետո ընդունել մեկական ճաշի գդալ, օրական 3 անգամ (ուտելուց կես ժակ առաջ):
Բերանի խոռոչի, կոկորդի վնասվածքների կամ վիրահատությունների դեպքում, երբ ուրիշ սնունդ ընդուները շատ դժվար է, ամենահարմարը մեղրն է, որը միաժամանակ հակամանրէային, արյունհոսությունը կանգնեցնող հատկություն ունի: Մեղրը նաև օգտագործվում է բերանի խոռոչի սնկային հիվանդությունների, լնդախտի դեպքում: Այս դեպքում խիտ մեղրաջուրը պետք է պահել հնարավորին չափ երկար: Մեղրաջրով ողողումները կանխում է նաև կարիեսային հիվանդությունները:
Արտասահմանյան հեղինակները (հատկապես Ֆրանսիայում) նշում են, որ մեղրի օգտագործումը մեղրամոմով առավել օգտակար է՝ ընդունված սնունդն ավելի հարուստ բաղադրություն ունի երկար ծամելու հետևանքով ավելի երկար է մնում ու բերանի հյուսվածքները թափանցելով, արագորեն հասնում են գլխուղեղ: Մեղրամոմով մեղր ուտելուց հետո խստիվ արգելվում է սառը ջուր խմել, իսկ եթե վատ եք զգում ապա պետք է տաք թեյ խմել:
Մեղը հատկապես օգտակար է երեխաներին, նրանց օրվա դոզան 1-3 թեյի գդալ է: Կան տվյալներ, որ խոսում են մեղրի բուժիչ ազդեսության մասին՝ երեխաների էնուրեզի (գիշերամիզության) դեպքում: Երբեմն երեխաների մոտ նկատվում է ինվերտազա ֆերմենտի անբավարարություն, որի պատճառով շաքարը աղիներում չի տրոհվում և չի մարսվում, դա ուղեկցվում է ցավերով: Այս դեպքերում մեղրի օգտագործումը, ցավազրկող ազդեցությունից բացի, ավելացնում է ինվերտազայի քանակությունը:
Մեղրը խթանում է երեխաների աճը: Լավ արդյունք է տալիս մեղրի կիրառումը աղիների հիվանդությունների դեպքում: Պարզվել է, որ մեղրը հակամանրէային հատկություն ունի միայն մեզ համար վնասակար մանրեների նկատմամբ, մինչդեռ դեղամիջոցները հավասարապես ճնշում են և վնասակար և օգտակար միկրոօրգանիզմներին:
Չեխոսլովակիայի գիտնականները գտնում են, որ հղիության ընթացքում պտղի համար շատ օգտակար է մոր կողմից մեղրի օգտագործումը, բացի դրանից, ուտելուց կես ժամ առաջ 1-2 թեյի գդալ մեղրի գործածումը դադարեցնում է հղիությունն ուղեկցող սրտխառնոցներն ու փսխումները:
Այդ հեղինակները նշում են նաև, որ սնկով թունավորվելու դեպքում առաջին օգնությունը պետք է մեկ բաժակ սառը ջրի մեջ լուծել 2-3 թեյի գդալ մեղր և խմել:
#новости
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев