Ժողովրդական բժշկությունում մեղրը բանջարեղենային հյութերի հետ օգտագործում են արյան բարձր ճնշումը բուշելու համար: Օրինակ՝ վերցնենք կես թեյի բաժակ բազուկի հյութ, ավելացնենք նույնքան գազարի, մեկ կիտրոնի հյութ և կես բաժակ մեղր: Խառնելուց հետո օգտագործեք ճաշի գդալով, օրական 2-3 անգամ, ուտելուց մեկ ժամ առաջ կամ 2-3 ժամ հետո: Բուժման կուրսը 2 ամիս է: Այս խառնուրդը պետք է պահել ապակյա ամանում, սառը և մութ տեղում:
Սրտամկանի խիստ թուլության դեպքում մեղրը պետք է զուգակցել մեծ քանակությամբ վիտամին C-ի հետ: Այսպես՝ 1 բաժակ մասուրի պտուղները լցրեք 4 բաժակ գոլ (ոչ երբեք տաք) կամ սառը ջրի մեջ, պահել 6-8 ժամ և փափկելուց հետո լավ ճզմեք: Ճզմելուց հետո 5-10 րոպե խառնել լուծույթը, քամիչով անցկացրեք և ստացված լուծութին ավելացրեք 2-3 ճաշի գդալ մեղր, խմեք օրական 1 բաժակ, մաս-մաս, սոված վիճակում: Քամիչի վրա մնացած մասուրի մնացորդները նորից վերադարձրեք իր տեղը և նորից ջուր ավելացրեք: Այս գործողությունը կրկնեք այնքան ժամանակ, մինչև մնան միայն կորիզն ու կեղևը, և հյութից անհետանա թթվայնությունը (որը վիտամին C-ն է առաջացնում): Մասուրը այլ կերպ օգտագործելը (եփելը) ոչնչացնում է նրա արժեքայնությունը (վիտամին C-ն):
#новости
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев